11.3 C
Plungė
2024 / 05 / 03

Iš lenktynių pasitraukęs Evaldas Šiškevičius: „Mūsų sportas nieko neatleidžia“

Ar jau skaitėte?

Lietuvos dviratininkui Evaldui Šiškevičiui nepavyko olimpinio debiuto pažymėti kertant finišo liniją grupinėse lenktynėse.

- Reklama -

Lietuvis iš varžybų pasitraukė dar neįpusėjus 234 km distancijos, prasidėjusios Musašinonomori parke Tokijo prefektūros Čiofu mieste, o jos finišas suplanuotas Fudži kalno papėdėje, garsiojoje lenktynių trasoje, kurioje yra vykusios ir „Formulės 1“ automobilių varžybos.

Lietuvos dviratininkui Evaldui Šiškevičiui nepavyko olimpinio debiuto. Nuotrauka Vytauto Dranginio.

Kepinant karščiui kalnuotoje trasoje iš varžybų traukėsi ir kitų šalių sportininkai – sportininkams pasiekus 138 km žymą jau daugiau nei 20 dalyvių iš 128 startavusiųjų buvo sudėję ginklus.



„Karštis man niekada nepatiko. Geriau kai šalta ar lyja. Šiandien prastai jaučiausi, nežinau, kas atsitiko. Vakar buvau užtikrintas savo jėgomis.

Mūsų sportas nieko neatleidžia. Jei turi blogą dieną, tai iškart pasijaučia. Nebegalėjau normaliai kovoti, tai pajaučiau vos atsisėdęs ant dviračio. Tikėjausi, kad bus geriau, kad reikia įsivažiuoti, bet jau pirmame kalne pajaučiau, kad man šiandien bus sunku. Trasa buvo kalnuota, tiek pakilimų retai būna. Labai sunki trasa.

Prieš varžybas buvau aukštikalnėse, Italijoje, važiavau karštyje. Viskas turėjo būti gerai, bet šiandien man ne karštis sutrukdė, o mano paties savijauta.

- Reklama -

Norėčiau kuo greičiau pamiršti šios dienos nusivylimą“, – starto išvakarėse teigė Lietuvos čempionas 32-ejų E.Šiškevičius, atstovaujantis Prancūzijos komandai „Delko“.

Sekmadienį toje pačioje trasoje, tik trumpesnėje – 137 km distancijoje – lenktyniaus moterys. Tarp jų – ir lietuvė Rasa Leleivytė.

„Trasa labai sunki, daug pakilimų, yra labai ilgas kalnas, kuris man nėra labai palankus. Bet nieko, esu nusiteikusi optimistiškai, kovosiu iš visų jėgų“, – žadėjo R.Leleivytė.

Nuotraukos autorius: Vytautas Dranginis

TOP naujienos

Mokslininkai: sugriežtinus alkoholio kontrolę Lietuvoje mažėjo mirčių, augo gyvenimo trukmė

Alkoholinių gėrimų akcizo didinimas ir prieinamumo apribojimas trumpinant alkoholio pardavimo laiką sumažino Lietuvos ir likusių Baltijos šalių gyventojų mirtingumą, taip pat prisidėjo prie gyvenimo...

Dizaineris A. Pogrebnojus pažėrė kritikos nuomonės formuotojams

Žinomas drabužių dizaineris ir kostiumų dailininkas Aleksandras Pogrebnojus niekuomet nevyniojo žodžių į vatą ir drąsiai dalinosi savo mintimis bei įžvalgomis. Šį kartą kritikos jis...

Keičiasi elektros prijungimo įkainiai

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) patvirtino naujų elektros energijos vartotojų prijungimo prie bendrovės „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) skirstomųjų tinklų įkainius. Lyginant su šiuo metu...

Užsidarymas namuose kelia įtampą: rajone daugėja besinaudojančių psichologų konsultacijomis

Karantino metu patiriama izoliacija, fizinis atstumas ir apribotos bendravimo galimybės gali daryti neigiamą įtaką psichinei savijautai, teigia Pasaulio sveikatos organizacija (PSO). Psichologai Lietuvoje pastebi...

6 priežastys kodėl oro uostas yra geriausia vieta dirbti

Aviacija yra viena nedaugelio industrijų, gebančių sužavėti bei sudominti kone kiekvieną. Tikriausiai todėl daugybė talentingų įvairių sričių specialistų savo karjerą susieja būtent su šia sritimi. Daugiau nei 30 metų aviacijos srityje dirbantis Kjell Mathisen,...

Net 80 proc. širdies ir kraujagyslių ligų atvejų galima išvengti

Dažnai jokių simptomų nesukeliančios širdies ir kraujagyslių ligos diagnozuojamos tik tada, kai įvyksta sunkios komplikacijos, o žmogus patenka į gydymo įstaigą. Kauno „Kardiolitos klinikų“ Kardiologijos centro gydytojas kardiologas Gediminas Brazaitis sako, kad šiuolaikiniai gydymo...

PORTALO SKAITOMIAUSI

JUMS PARINKTOS NAUJIENOS